Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти в Одеській областіСуббота, 18.05.2024, 16:02

Вітаю Вас Гость | RSS
Головна | Каталог файлов | Реєстрація | Вхід

 
200
 

 

 


Головна » Файли » Обласніі методичні заходи

Засідання обласної методичної секції педагогічних працівників торгово-кулінарного профілю
[ ] 03.12.2008, 11:56
 

23 жовтня 2008 року на базі Березівського вищого професійного училища Одеського національного політехнічного  університету, проведено засідання обласної методичної секції педагогічних працівників торгово-кулінарного профілю.  Тема засідання: “Удосконалення комплексно-методичного забезпечення професійної підготовки відповідно вимог державних стандартів ПТО ”

 В засіданні секції взяли участь 32 педпрацівники з  20  професійно-технічних навчальних закладів області.

  Майстром виробничого навчання БВПУ ОНПУ з професії «Кухар» Коваль О.М. проведений майстер-клас на тему “Приготування гарнірів німецької кухні”.

 Учасниками засідання секції відвідані відкриті уроки:

- виробничого навчання(вступний інструктаж):

- Тема уроку:“Приготування вареників з різними фаршами„ (Петрухіна Г.Г. - майстер виробничого навчання  з професії «Кухар»);

- Тема уроку:“Інтер'єри  торгівельно-виробничих приміщень. Способи сервірування столів” (Метеліца Н.І. - майстер виробничого навчання БВПУ ОНПУ з професії «Офіціант»);

- Тема уроку:“Види столового посуду і столових приборів, які застосовують для обслуговування споживачів у підприємствах різних типів”(Осадчук Н.П.- майстер виробничого навчання з професії «Офіціант»);

- Тема уроку:“Виготовлення напівфабрикатів з котлетної та січеної мас”

(Нізельська О.І.- майстер виробничого навчання з професії «Кухар»);

- теоретичного навчання:

- Тема уроку: “Особливості  української та німецької кухонь” (Зуєва Н.Г. - викладач   предмета “Технологія приготування їжі”);

- Тема уроку: “Характеристика родин риб”(Ігнатьєва Л.Б. - викладач   предмета “Технологія приготування їжі” ).

 На засіданні секції також розглядались питання:

- Аналіз стану комплексно-методичного забезпечення (КМЗ) професій та предметів торгово-кулінарного профілю в області ( Волошенко Т.Д.);

- Основна функція КМЗ - керівництво процесом засвоєння учнями змісту професійно-технічної освіти (Янченко Л.Г.);

- Розробка паспорта КМЗ - створення оптимальної системи навчально-методичної документації і засобів навчання при підготовці кваліфікованого робітника галузі ресторанного господарства (Ігнатьєва Л.Б.);

- Організація проведення  обласного конкурсу професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання з професії „Кухар” (Волошенко Т.Д.).

 На засіданні секції презентовані та розглянуті  методичні розробки:

“Методика організації та проведення  уроку на тему ”Подача перших страв”з предмету “Організація обслуговування відвідувачів”. (Дунаєнко С.Д.)

“Стан та шляхи перспективного розвитку інноваційної діяльності педагогічного колективу при підготовці кваліфікованих фахівців галузі” (Колосовська Н.С.)

«Методичні рекомендації майстру виробничого навчання  “Вимоги щодо проведення презентації виготовлених страв”»(Ігнатьєва Л.Б.)

 

Категорія: Обласніі методичні заходи | Додав: nmc-odessa-com
Переглядів: 1130 | Завантажень: 0 | Коментарі: 1 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
1 люба  
0
теми дуже актуальні на сьогоднішній день

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук по сайту

Опитування
Оцініть наш сайт, будь-ласка
Всего ответов: 39

Новини

Категорії розділу
Обласніі методичні заходи [51]
Конкурси [13]
Олімпіади [6]


Copyright MyCorp © 2024