Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти в Одеській областіПонедельник, 10.12.2018, 18:12

Вітаю Вас Гость | RSS
Головна | Каталог файлов | Реєстрація | Вхід

 
200
 

 

 


Головна » Файли » Конкурси

ІІ етап всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів з професії «Кухар».
[ ] 27.02.2009, 14:29

Згідно наказу Управління освіти і наукової діяльності від 21. 10. 2008 р. № 586-ОД  25 лютого 2009 року на базі ДПТНЗ “Одеське вище професійне училище морського туристичного сервісу”, що знаходиться за адресою: 65026, м.  Одеса,  вул. Пушкінська, 18, проводився ІІ етап всеукраїнського конкурсу  фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів   з професії «Кухар».

 Конкурс проводився з метою підвищення рівня професійної майстерності учнів професійно-технічних навчальних закладів, розвитку їх творчої  активності, виявлення, розповсюдження  та впровадження в навчальний процес передових методів та прийомів праці, поглиблення знань сучасних виробничих технологій в ресторанному сервісі згідно з державними стандартами професійно-технічної освіти..

У конкурсі на кращого з професії, що проводиться в два тури (теоретичний і практичний), взяли  участь 17 представників ПТНЗ області   (переможці І етапу Всеукраїнського конкурсу (один представник від навчального закладу) серед учнів випускних груп), які отримують первинну професійну підготовку з професії «Кухар».

Організатором конкурсу є навчально - методичний центр професійно-технічної освіти в Одеській області.    Директор НМЦ ПТО в Одеській області Корчевський О.Е. - голова оргкомітету конкурсу.  Волошенко Т.Д. методист вищої категорії  кабінету професійної підготовки НМЦ ПТО в Одеській області-Голова журі конкурсу.

Програма конкурсу передбачала:

-         представлення  візитної карти;

-         виконання теоретичного завдання з професійно-теоретичної підготовки;

-         виконання практичного завдання.

1. Візитна карта – презентація «Я і мій навчальний заклад»:

                Протягом 2-3 хвилин учасник конкурсу  представляв себе та свій навчальний заклад в якому навчається. Презентація проходить у довільній формі (проза, вірші, пісні), але обов’язково пов’язана з професією і розкриває індивідуальні якості учасника.  

2.Теоретичний тур полягав у перевірці  теоретичних знань з професії „Кухар” 4 розряду і виконувався всіма учасниками разом. Час виконання  теоретичного завдання - 2 академічні години.

Теоретичний тур полягав у перевірці теоретичних знань з предметів: “Технологія приготування їжі з основами товарознавства”, “Устаткування підприємств харчування”, “Гігієна і санітарія виробництва”, “Організація виробництва та обслуговування”,  “Охорона праці” і включав наступні завдання:

- виконання тестових завдань на ПК (30 питань з п'яти предметів);

-завдання на аналіз - виявлення неточностей та здійснення доповнень;

-одне комплексне теоретичне завдання описового характеру з вирішення проблемних ситуацій .

                3. Практичний тур полягав у перевірці навичок і умінь з професії „Кухар” 4 розряду і складався з наступних   завдань:

- приготування  холодної закуски: Салат “Український”, термін виконання -30 хвилин ;

- приготування  другої страви з м'яса: Біфштекс з січеного м'яса з цибулею та складним гарніром, термін виконання-100 хвилин;

-  приготування страви “Налисники з сиром та родзинками”, термін виконання-60 хвилин .

Оцінювання  завдань практичного туру здійснювалось за критеріями:

- якість приготовленої страви;

- дотримання технології приготування ;

- організація робочого місця;

- дотримання санітарних норм;

- дотримання вимог з охорони праці;

- сучасні тенденції при приготуванні, використання інноваційних технологій; 

- дотримання норм часу, витраченого на виконання конкурсних завдань.

                Максимальна  загальна кількість балів за теоретичний та практичний тури - 320 балів.

                Учасники конкурсу отримують конкурсні завдання і забезпечуються робочим місцем.

                Спостереження  за виконанням роботи здійснювалось  лише членами журі та оргкомітету. В роботі журі конкурсу взяли участь викладачі спеціальних дисциплін та майстри виробничого навчання Одеського технічного коледжу Одеської національної  академії харчових  технологій, Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу та представники галузі ресторанного сервісу.

 За рішенням журі конкурсу  переможцями стали:

І місце Глинська Любов Петрівна, учениця ДПТНЗ “Одеське вище професійне училище морського туристичного сервісу”;

І місцеТолмачевський Борис Олександрович, учень   ДПТНЗ «Одеське вище професійне училище торгівлі та  технологій харчування»;

 ІІІ місцеБабчинець Яна Сергіївна, учениця  ДПТНЗ „Ізмаїльське вище професійне училище”;

                                Переможці ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності за І-VІ місце були нагороджені дипломами. Переможець  ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності прийме участь у ІІІ етапі, який буде проводитись в м. Донецьк у березні.

 

 

 

Категорія: Конкурси | Додав: nmc-odessa-com
Переглядів: 576 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук по сайту

Опитування
Оцініть наш сайт, будь-ласка
Всего ответов: 39

Новини

Категорії розділу
Обласніі методичні заходи [51]
Конкурси [13]
Олімпіади [6]


Copyright MyCorp © 2018